ЧАЙ ОТ КИНОА И ЧЕРЕШОВИ ДРЪЖКИ - АНТИОКСИДАНТЕН И ЗА ОТСЛАБВАНЕ

10.00лв.

ЧАЙ ОТ КИНОА И ЧЕРЕШОВИ ДРЪЖКИ NURS” – 42 броя филтър без конец

АНТИОКСИДАНТЕН ЧАЙ И ЗА ОТСЛАБВАНЕ!

Чаят съдържа: Киноа / смлени семена/, черешови дръжки, годжи бери /плод/, мускусен слез /цвят/, билка мате /листа/, шипка /цвят/.

За първи път на българският пазар се предлага уникална комбинация от супер храни и билки, които стимулират здравословното отслабване чрез засилване на метаболизма и изгаряне на ненужните калории. 

Киноа е търсен диетичен продукт заради несъмнените cи xранитeлни качества, който ви гарантира сваляне на килограми за нула време. Това се дължи на факта, че организма ви си е намерил нов източник на енергия и не се нуждае от захари, които само излишно да го натоварват. Може да добавяте киноа към всяка своя порция, защото ще ви помогне да приемате по-малко храна, осигурявайки чувство на ситост. Липсата на глутен я прави изключително полезна и необходима за режима ви на хранене. Киноата регулира нивото на кръвната захар и оставя усещането за ситост. Едно от свойствата й е да потиска чувството на глад.

Дръжките на черешите проявяват мощно изчистващо и диуретично действие. Освен това черешите съдържат разтворими фибри, които намаляват мазнините, като забавят абсорбацията им в кръвта. Дръжките имат свойството да разрушават камъни в бъбреците и да лекуват възпаления, да успокояват болките при менструация и да спомагат за премахване на отоци по тялото. Като друг техен лечебен ефект се изтъква облекчаването на артрит, простатит и чернодробни болести.

Веществата, съдържащи се в годжи бери  го превръщат в най-мощния антиоксиданткойто познаваме днес. Плодовете годжи бери имат положителен ефект при подобряване на кръвообращението, засилва имунната система, помага на зрението и е чудесна храна, за тези който искат да отслабнат. Чаят е полезен за черния дроб – пречиства го и го предпазва от затлъстяване. Дребните червеникаво-оранжеви плодчета са хит в битката с наднорменото тегло. За годжи бери се твърди, че може да ускори метаболизма до 5 пъти, което изключително много допринася за редуцирането на значително количество мастни клетки в човешкия организъм.Като резултат, без всякакви усилия имаме интензивно изгаряне на всички постъпващи мазнини с храната. Полезните микроелементи обаче се запазват. Консумацията на годжи бери е свързана с т.нар. “хормон на младостта”, понеже стимулира неговото отделяне. Стареенето се забавя, кожата се изглажда, а сънят се подобрява.

Начин на консумация: Пийте чай 2 часа преди хранене и ще усетите чувствително занижения прием на калории в последващо хранене, което ще ви предпазва от преяждане. Препоръчително дневно количество: 3 чая. Залейте едно пакетче с 200 мл гореща вода и го оставете да престои 3-5 минути.Top of FormBottom of Form

ОТСЛАБВАНЕ С КИНОА!!!

КИНОА е зърноподобна култура, но всъщност прилича повече на зеленчук, отколкото на зърно.Киноа произлиза от Южна Америка и е консумирана като диетична храна в продължение на векове. Растението е близкородствено със спанака, къдравото зеле и швейцарското цвекло.Киноа помага за отслабване по много различни начини. Богата е на белтъци, витамини и минерали и създава усещане за ситост, а не глад. Това е причината да става все по-популярна като алтернатива на зърнените храни и храна за отслабване.

Семената на киноа са богати на осем жизненоважни аминокиселини и витамини като магнезий и калций. Киноа, също така, е богата на желязо и витамин B 12. И желязото, и витамин B 12 са важни за генерирането на енергия и загубата на излишни килограми.Ако на организма не му достигат витамини B, това може да забави отслабването, защото тялото няма да може да синтезира хранителни вещества достатъчно ефективно..

Засищане: Киноа е богата на диетични фибри и белтъци. Те ви помагат да се чувствате заситени, което ще намали апетита ви към нездравословни храни.Растението съдържа приблизително седем грама белтъци на порция и шест грама фибри. Киноа е особено полезна за вегетарианци, които се опитват да отслабнат и изпитват трудности в намирането на храни, които да ги заситят.Диетичните фибри се свързват с мазнините и холестерола, което кара тялото ви да абсорбира по-малко мазнини и холестерол.Това е един от начините, по който киноа може да ви помогне да отслабнете.Фибрите, също така, намаляват натрупването на мазнини по стените на артериите, което намалява риска от сърдечни заболявания и инфаркт.

Нисък гликемичен индекс: Киноа има нисък гликемичен индекс. Той показва как въглехидратите влияят на кръвната захар. Заради това си свойство, киноа е безопасна за диабетици и няма да повиши кръвната им захар.Когато кръвната захар е с високи стойности, това ви кара да се нуждаете от повече захар или обикновени въглехидрати. Когато кръвната захар е небалансирана, спазването на диета и приемането на здравословни храни е трудно, защото ви се ядат сладки неща и хляб. Киноа има стойност 35 на гликемичния индекс, което е сравнително ниско и се приближава до повечето зеленчуци.

Ниска калоричност: Киноа съдържа сравнително малко калории. Една порция сготвена киноа съдържа приблизително 172 калории. Дори да изядете две или три порции, ще получите много по-голямо количество храна за по-малко калории, отколкото, ако изядете една порция макарони, например.Не е нужно да се тревожите, че може да преядете с киноа. За нискокалорично меню, съдържащо киноа, може да я комбинирате със зелена салата или да добавите други зеленчуци и боб.

 Киноа за: анти-стареене, растеж на косата и регенериране на тъканите… Киноа категорично е спечелила своето място в света на супер храните. Тези древни зърна предлагат пълен протеин, фибри, калций, антиоксиданти, както и няколко други ключови хранителни вещества. Киноа е чудесен източник на енергия за потребителите; но какво ще кажете за използване на „златото на инките“ като част от дневния си режим на красота? Оказва се, че киноа е много подходяща за подхранване и възстановяване на косата, кожата и тялото по няколко неочаквани начини.

Защо киноа е вашата нова тайна на красотата?

Киноа е богата на лизин, ключови хранителни вещества в производството на еластин и колаген. Лизин е от жизненоважно значение в ремонта на повредена съединителна тъкан след операция или нараняване. Лизин не се синтезира в организма и затова трябва да се поглъща чрез храни. Киноа е чудесен избор за възстановяване на спортисти или за хора, склонни към наранявания, както и за бременни жени, които искат да подхранят и предпазят кожата от своите растящи коремчета. В допълнение, тази супер храна е богата на рибофлавин, хранително вещество, което подобрява еластичността на кожата и намалява общите признаци на стареене, включително бръчки, фини линии, неправилна пигментация и намалява производството на колаген. Отварата от киноа има антибактериални свойства и намира приложение при инфекциозно-възпалителни процеси на дихателните пътища, стомашно-чревния тракт, кожата.

ЧЕРЕШИТЕ И ТЕХНИТЕ ДРЪЖКИ са богати на провитамин А, витамини от групата В, С, Е, Р, желязо, мед, манган, калий, натрий, магнезий, калций и фосфор. Те са сред отличниците по съдържание на антиоксиданти, флавоноиди и мелатонин, които помагат за поддържане на отлично здраве. Успешно се справят в борбата с всякакъв вид инфекции и не на последно място забавят процеса на стареене. Независимо обаче дали искате по-лесно да отслабнете, да намерите начин за неутрализиране на вредните радикали, причинени от стреса или да засилите имунитета си, ГОДЖИ БЕРИ е суперхраната, която ще ви помогне да се справите с всичко това.Хранителните качества включват: витамини от група В, витамин А, антиоксиданти, полизахариди, аминокиселини, магнезий, мед, фосфор, йод, калий, калций, цинк, селен и никакъв холестерол. За годжи бери се твърди, че може да ускори метаболизма до 5 пъти, което изключително много допринася за редуцирането на значително количество мастни клетки в човешкия организъм. Като резултат, без всякакви усилия имаме интензивно изгаряне на всички постъпващи мазнини с храната. Полезните микроелементи обаче се запазват.

Годжи бери е супер плод, който притежава редици полезни качества. Полизахаридите в годжи бери подобряват имунната система и нейната дейност, намаляват нивото на pH в организма, редуцирайки по този начин опасността от поява на карцином на дебелото черво, също така регулират нивото на кръвната глюкоза. Плюсовете на полизахаридите продължават с антиоксидантните им свойства и ефекта антиейджинг.

Бетакаротинът, който се съдържа в храните с подобен на годжи бери цвят (моркови, тиква, сьомга), подпомага синтеза на витамин A, важен за зрението, зъбите, костите и кожата. Със съдържанието си на витамин C, годжи бери би могло се сравнява с портокалите. Селенът пък притежава антиоксидантно въздействие. Незаменимият елемент, изграждащ хемоглобина – желязо – също присъства тук.

Дребничките плодчета ни дават 68% въглехидрати, 12% протеини, 10% мазнини и пак 10% фибри на всеки 100 грама консумиран продукт. Енергийната стойност на същото количество годжи бери е 360 Kcal.Източник е и на така популярните напоследък омега-3 и 6 мастни киселини.

Годжи бери съдържа два пъти повече бетакаротин от моркова, 15 пъти повече желязо от спанака и 50 пъти повече витамин С от портокала.

Дори се счита, че годжи бери се нарежда сред плодовете, съдържащи най-високо ниво на желязо.Списъкът може да бъде продължен и с елементи като цинк, калций и калий.

Тази фитохимикална и микронутриентна наситеност в състава на годжи бери го превръща в добавка с изключителна хранителна стойност, която положително повлиява възпалителните и кардио-васкуларните заболявания, диабета, паметните дефицити, белодробните проблеми, шумът в ушите, умората, някои ракови заболявания, преждевременното стареене, дегенеративните зрителни процеси, а не на последно място и либидото, действайки по този начин като натурален афродизиак.

Разфасовка: 42 филтър пакетчета без конец


Добави към количката:

  • Произведено от: NURS LOKMAN HEKIM,Турция


Този продукт е добавен към нашия каталог Thursday 01 December, 2016.

WARNING: An Error occurred, please refresh the page and try again.