БИОКАЛЦИЙ ЗА ДЕЦА

65.60лв.

БИОКАЛЦИЙ ЗА ДЕЦА

Състав:

Ензимолитичен прах от костен калций - 23% (5300 мг./100 г.), прах от яйчен жълтък 10%, прах от соево мляко - 5%, сухо натурално мляко - 60%, протеин-захарид - 1%, елементи (желязо и цинк), липопротеин, лицитин, таурин.

Недостигът на йонен калций предизвиква:

 • При малките деца - задържа развитието, по-късно изправяне на крака, квадратен череп, закъсняло прокарване на зъбите, изплашване и напикаване по време на сън, едностранчив вкус, оплешивяване, конвулсии, рахит, кривокракост, нощно изпотяване, лош сън, периодични болки в корема, болки в гръдните кости, фалангите на палците са по-слаби и малки.
 • През юношеството - чувстване на болки при израстването, конвулсии в крайниците, бързо изморяване, лош сън, намаляване на паметта, чести простуди, задържане в развитието.

Свойства:

 1. Позволява да се коригира дисбаланса на хранителните вещества и недостига на калций, които са предизвикани от неправилното хранене.
 2. Спомага за умственото развитие на децата. Съдържа необходимите витамини и микроелементи особено нужни за детето в периода на растеж и развитие.
 3. Задоволява потребността на детския организъм от липопротеин, лецитин, таурин и други хранителни вещества.

Приложение:

Препоръчва се на всички деца с цел профилактика 2 пъти в годината (пролет-есен), но особено за живеещите в неблагоприятни екологически условия.

 1. Като общоукрепващо средство.
 2. При възпалителни процеси на кожата (дерматит, младежки пъпки, обрив от пъпки).
 3. За профилактика срещу рахит и анемия, поради липса на желязо.
 4. При слаби и чупещи се кости и нокти.
 5. Като допълнителен източник на калций.
 6. При дисбактериоза.
 7. За обезпечаване на нормално развитие на скелета, предотвратявайки ниския ръст при децата по време на всички възрастови периоди, особено в началото на половото съзряване (11-14 години).
 8. Задължително за живеещите в неблагоприятна среда.
 9. При болки в мускулите забелязващи се в периода на бурен растеж.
 10. При всякаква алергична патология : бронхиална астма, бронхит, ексудативна диатеза, USDдермит, алергичен ринит, конюнктивит и др.
 11. За профилактика срещу зъбен кариес.
 12. За подобряване на паметта и успеха в училище.

Начин на употреба:

Деца от 1 до 3 години - по 1 кафеена лъжичка без връх, по 1 или 2 пъти на ден. След 3-годишна възраст - по една чаена лъжичка без връх, по 1 или 2 пъти на ден.
При простудни заболявания (остри дихателни заболявания, грип, възпаление на белите дробове, ангина) да се взема по кафеена лъжичка на всеки 2 часа, 6-8 вземания на ден в продължение на 2-3 дни.
След това да се премине на обичайната доза на приемане (да се разтвори в гореща непреварена, чиста вода с рН 7,0-7,4 и температура 40-50° и да се изпие веднага).

Разфасовка:

В опаковка от 10 пакетчета по 10 гр.


Добави към количката:

 • Модел: A03
 • Произведено от: TIENS - ТЯНШИ


Този продукт е добавен към нашия каталог Monday 18 August, 2008.

WARNING: An Error occurred, please refresh the page and try again.