БИОЦИНК

39.40лв.

БИОЦИНК ( ZINK  CAPSULES)

Цинкът на "Тянши" е необходим за нормалното функциониране на всички клетки в нашия организъм.

Състав:

Цинков лактат, яйчен белтък на прах, глюкоза.

Функции:

 1. Ферментативна - активизира над 200 ферменти. Най-важна е ролята му за образуването на нуклеиновите киселини, за осигуряването на делението и растежа на клетките и регенерирането на тъканите, особено на колагеновите влакна и на скелета. Влияе активно на имунитета, осигурява синтезирането на имуноглобулините.
 2. Необходим е за нормалното функциониране на хормоните на хипофизата, отговарящи за растежа и развитието на организма, на панкреатичната жлеза, влияе за своевременното полово развитие и на сексуалната активност (без него спермата има ниски показатели).
 3. Притежава липотропно действие като нормализира мастната обмяна, повишава интензитета за разпадане на мазнините и предотвратява мастната дистрофия на черния дроб.
 4. Необходим е за кръвотворенето.
 5. За поддържане и подобряване на зрението. Съдържанието на цинк в очите на човека достига 21 мг. Особено много цинк има в ретината.
 6. Представлява структурен елемент от епителните клетки, слизестите обвивки, особенно на устната кухина, кожата, косите и ноктите. Влияе на вкусовите усещания и апетита.
 7. Този микроелемент е необходим за нормалното развитие на костния скелет и за възтановяването на тъканите. Той нормализира захарта в кръвта, активизира дейността на главния мозък, действа като необходим елемент от имунната система, забавя процеса на стареене.
 8. Задължителен за нормалния растеж на кожата, косата и ноктите, за лечението на рани и изгаряния. Предотвратява опадането на косата и оплешивяването, използва се и за лечение на пъпки. Участва в образуването на белтъчини и ядрени киселини (генетичен материал на клетките).

Приложение:

Най-честите симптоми при недостиг на цинк в храната (преобладаване на зърнените култури в менюто,които съдържат фитинова киселина, която забавя засмукването на цинка от червата в кръвта), а също при нарушаване на засмукването и изхвърлянето на цинк от организма са:

 1. Ниска полова активност при мъжете (може да стане причина и за мъжко безплодие).
 2. Влошаване на зрението,особено в сумрак, развитие на късогледство.
 3. Чести простудни заболявания,особено при старите хора.
 4. Недостиг на цинк води до намаляване на вкусовата чувствителност и загуба на апетит.
 5. Чупливост на косите и ноктите.
 6. Нарушение в мастната обмяна.
 7. Сърдечни заболявания.
 8. Нарушение в нервната система, повреди на мозъка.
 9. Трудно зарастване на рани.
 10. Хранителна алергия.
 11. Синдромът на хроничната умора.
 12. Остеопороза.
 13. Патологичните състояния на жлезите с вътрешна секреция и епителните кожни клетки.
 14. При надостиг на цинк децата изостават на ръст, проявяват се кожни заболявания с гнойни пъпки, опадат косите, често се появяват ранички в устата, на езика, по венците и около ноктите, забелязва се полово недоразвиване.

Начин на употреба:

Между храненията, пийте с чаша вода. На децата на възраст 3-10 години се препоръчват по 2 капсули веднъж дневно, на тези над 10 години и на възрастни - по 2 капсули 2 пъти дневно. За диабетици- 3 капсули дневно.

Разфасовка: 60 бр. в опаковка.


Добави към количката:

 • Модел: A11
 • Произведено от: TIENS - ТЯНШИ


Този продукт е добавен към нашия каталог Monday 18 August, 2008.

WARNING: An Error occurred, please refresh the page and try again.