МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА КОПРИВА "NURS"

15.00лв.

“NURS”МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА КОПРИВА

Съдържа 100% чисто натурално масло от семена на коприваМаслото от семена на коприва е богато на витамини А, С, Е, желязо, магнезий, калций, хистамин и ценният силиций. Силицият представлява основната съставка за изграждане на човешкия организъм, съдържа се в костите и в съединителната тъкан. Функционира като предпазващ фактор за костите и за стените на кръвоносните съдове.Има кръвоспиращо, диуретично, омекчаващо, антианемично действие. Прилага се при анемии, храносмилателни смущения с диария, кръвотечение от носа, при обилна менструация, хемороиди, бъбречни заболявания, при захарна болест, хроничен бронхит, ревматизъм и др. Прочуто и всеизвестно е нейното благотворно и пречистващо въздействие върху кръвта, а оттам и върху бъбреците, черния дроб, жлъчката и стомаха. Освен това благодарение на съдържащите се в нея ензими, стимулиращи кръвообразуването, копривата е прекрасно средство за борба с анемията, малокръвието и дори с левкемията. Маслото от семена на коприва също така има възстановително и антивъзпалително действие за кожата на лицето и скалпа. Идеално лечебно средство за свръхчувствителна, стресирана кожа, намаляващо дразненето и възпалението.  Използва се при раздразнения на кожата, сърбеж, зачервяване, особено на по-чувствителни места. Съдържа лечебни растителни екстракти, богати на активни вещества, които са от изключително значение за тонизиране на епителните клетки, кръвоснабдяването на кожата и подхранването на космения фоликул. Спира косопада, отстранява пърхота и прекомерното омазняване. Богат комплекс от активни съставки, интензивно възстановяват здравата структура на косъма. Поддържа микроциркулацията в горния слой на кожата на главата. Подхранва корените и стимулира растежа на косъма. При мъжете има положителен ефект върху пикочно-половата система, растението помага за подобряване на действие, особено с редовна употреба.

Описание: Копривата е източник на витамини А, С и Е, желязо, калций, магнезий, силиций, хистамин, фосфати и минерали. Копривата съдържа и повече витамин С от някои култивирани растения. Маслото от коприва има антианемично, диуретично, кръвоспиращо действие. Употребява се при анемии, кръвотечения, хроничен бронхит, ревматизъм, бъбречни заболявания и други.

Силицият представлява основната съставка за изграждане на човешкия организъм, съдържа се в костите и в съединителната тъкан. Функционира като предпазващ фактор за костите и за стените на кръвоносните съдове. Липсата на силиций е причина стените на кръвоносните съдове да са слаби и част от капилярите остават запушени. Това се отнася предимно за по-възрастни хора, при които силиция се усвоява по-трудно от организма, затова се препоръчва добавянето на един допълнителен източник на силиций, каквото е маслото от коприва. Направените изследвания показват, че приема на допълнително силиций подсилва въздействието върху кръвоносните съдове.

Съдържанието на витамин С в копривата е два пъти по-високо от това в касиса и лимоните, а на витамин А – по-високо от това на признатия лидер – морковите! Копривата е едно от малкото растения в света, отличаващо се с толкова високо съдържание на витамин К, който, както е известно, играе ключова роля при съсирването на кръвта. Неслучайно още от древността тя се използва като ефективно средство за преустановяване на всякакъв вид кръвотечения.

Внушителният набор от витамини от група В подпомага на практика дейността на всички жизненоважни системи на човешкия организъм, обмяната на веществата и кръвотворния апарат. Благодарение на тях настойката от коприва има подчертан успокояващ ефект и се препоръчва при нервни разстройства, раздразнителност и безсъница. 

Съдържанието на желязо в копривата е изключително високо, поради което тя (особено в сухо и стрито състояние) е признато и изключително ефективно средство за подпомагане на кръвотворния апарат и срещу желязодефицитната анемия. По данни на Световната здравна организация около 20% от населението на Земята страдат от тази болест, поради което следва да сме особено благодарни на Твореца, дарил ни с това тъй достъпно и високоефективно средство за борба с нея.

Листата на копривата съдържат още редица други биологично активни вещества – хлорофил, флавоноиди, дъбилни вещества, органични киселини, гликозиди, фитонциди и т.н. Известно е, че хлорофилът има силно тонизиращо въздействие върху организма, благоприятно повлиява тонуса на сърдечносъдовата и дихателната системи, както и дейността на червата, стимулира процесите на възстановяване на тъканите и потиска размножаването на бактериите.

Освен това, понижавайки киселинността на кръвта, той подобрява антиоксидантната защита на организма, т.е. действието на витамините А и С. Както е известно, при по-висока киселинност ефективността на антирадикаловото действие на тези витамини е значително по-слаба. През последните години бяха установени и други важни свойства на хлорофила – неговото антимутагенно и противораково действие.

Високата му чистота в копривата я прави един от най-важните източници за извличане на това ценно багрило, намиращо широко приложение в хранително-вкусовата промишленост. В копривата се съдържа растителен секретин – пептидно вещество, което има подчертано стимулиращо действие върху функциите на черния дроб, далака, както и на храносмилателния тракт. Стимулирайки отделянето на храносмилателни сокове и ензими, той оказва тонизиращо и общоукрепващо въздействие върху организма, което се допълва и усилва от това на изброените по-горе биологично активни вещества.

В копривата се съдържа и друго високоефективно вещество – фитостеролът бета-ситостерол. Доказано е, че той понижава нивото на „лошия” (LDL) холестерол в кръвта и в резултат на блокиране на храненето на раковите клетки проявява силен противотуморен ефект. Списъкът от неговите полезни въздействия върху организма се допълва от положителното му въздействие върху простатата и намалението на косопада (особено при мъжете).

Фармакологични свойства:

- Нормализирането на липидния метаболизъм, главно от железни соли и витамини;

- Изразено хемостатично ефект се дължи на присъствието на витамин К участва в развитието на фактор на кръвосъсирването - протромбин,  забавя процеса на съсирване на кръвта;

- Choleretic ефект;

- Противовъзпалително действие;

- Ускоряване на регенерацията на тъканите;

- Повишаване на тонуса на матката и червата;

- Стимулиране и тонизиране на тялото, укрепване на базално метаболизма, поради високото съдържание на хлорофил.

- Подобряване на сърдечната и дихателната активност.

Начин на употреба: използва се два пъти дневно за пиене, като в една чаена чаша се капват от 3  до 5 капки от маслото. Външно се използва за масаж на тялото и за втриване по корените на косата.

Забележка: Продуктът не е лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Маслото е противопоказно при: 

- В първия триместър на бременността;

- Лечението с антидепресанти и лекарства за безсъние — растението засилва тяхното действие;

- Тромбофлебит, разширени вени, повишена съсирването на кръвта и атеросклероза — при използването на растения става сгъстяване на кръвта, опасни при тези патологии.

Разфасовка: 20мл.


Добави към количката:

  • Произведено от: NURS LOKMAN HEKIM,Турция


Този продукт е добавен към нашия каталог Saturday 11 February, 2017.

WARNING: An Error occurred, please refresh the page and try again.