АКТИВЕН КОМПЛЕКТ ЗА КОСА С ЧЕРЕН ЧЕСЪН „VUSLA”

49.99лв.

АКТИВЕН КОМПЛЕКТ ЗА КОСА С ЧЕРЕН ЧЕСЪН „VUSLA”

Уникален комплект против косопад, за стимулиране на бърз растеж и възстановяване на изтощена коса!

Комплектът съдържа:

1. VUSLA Активен шампоан с черен чесън - 400 мл

2. VUSLA Силно активен и възстановяващ серум с черен чесън - 50 мл

3. Шапка за коса

Полезното действие на чесъна за косата се дължи на компонентите му – сяра, селен, манган, калций, фосфор и желязо, както и витамините В1 и С, фитонциди и аминокиселини. Когато чесънът е черен изключителните му ползи за косата се увеличават значително. Чесънът стимулира растежа на нова коса и предпазва накъсване и изтощаване при химически третирана  и начупена коса. Има мощно антиоксидантно действие и подсилва косата. Този комплект е предназначен за хора, които са изгубили коса или страдат от силен косопад поради различни причини. Активният комплекс от полезни съставки в чесънът доставят на космените луковици основните хранителни вещества за възвръщане на тяхната сила и жизненост. Черният чесън съдържа комбинация от ефективно действащи съставки, които удължават фазата на растеж на косъма. Предпазва от свиване на фоликулата и подобрява кръвообръщението на скалпа. Помагат при проблеми на скалпа като сърбеж, сухота и пърхот. Формулата на двата продукта спомага за успокояване на скалпа, намалява нивото на косопада и се увеличава захващането на косата към скалпа. Още след първият месец се намалява загубата на коса до 46%. А комбинация от мултифункционални активни съставки в черният чесън удължават фазата на растеж на косъма. В допълнение VUSLA SET възстановява обема и плътността на косата като увеличава диаметъра на косъма и я защитава от външни вредни фактори. 

Колкото по-често използвате продуктите от този сет, толкова по- бързо ще  възстановите изгубената коса. Подобрява повърхностната микроциркулация на скалпа и забавя побеляването. Шампоанът и серумът са съчетавани перфектно за ефикасно лечение срещу косопад и грижа за обем и здравина на цялата коса. Комплектът се препоръчва и за мъже, които губят коса с напредване на възрастта.

Начин на използване:

СЕРУМ С ЧЕРЕН ЧЕСЪН - Серумът има загряващо действие, което стимулира кръвообръщението. Използва се за заздравяване на косъма и стимулиране на растежа като втриваме серумът  в корените, особено в проблемните участъци чрез масаж, след което увиваме косата и я прибираме в шапката. Серумът трябва да престои за 1-2 часа /може и повече/. Може да се постави и  кърпа отгоре. Терапията се прави  един-два пъти седмично. Резултатът е здрава, лъскава коса с хубав обем. След това се отмива с топла вода и шампоан.

ШАМПОАН С ЧЕРЕН ЧЕСЪН - Използвайте 2-3 пъти в седмица /може и по-често/ като втривате от него в корените и после по цялото продължение на косата, престоява около 2 минути и се отмива с топла вода. Шампоанът стимулира микроциркулацията на скалпа и предоставя на клетките на луковицата на косъма енергията, необходима за техния метаболизъм.

Как чесънът става черен?

Става въпрос за обикновен чесън, който се ферментира по естествен начин. По време на този процес, чесънът в продължение на няколко дни при контролирани условия (въздух и топлина) се „състарява”. Захарите и аминокиселините на чесъна произвеждат по време на ферментацията меланоидини –  жълтокафяви до чисто черни осветени азотни химични съединения, на които се дължи черния цвят. Чесънът получава чрез ферментацията една много мека, отчасти лепкава консистенция и вкуса му става по-скоро сладникав.

Отличните му вкусови качества се придружават от значителни целебни свойства. След ферментацията черният чесън увеличава в пъти антиоксидантните си свойства, в пъти нараства и съдържанието на фруктоза. Черният  чесън съдържа 18 вида съществени за човешкото тяло аминокиселини, полипептиди, протеини, полифенолни съединения, активно SOD, биологични ензими, гликозиди, витамини, мазнини, липиди, микроелементи, въглехидрати и т.н. В процеса на ферментиране на суровият чесън микроелементите,   протеините , захарите , витамините  и т.н. забележително се увеличават  и тези  незаменими хранителни съставки, подобрят функцииите на човешкият организъм.

Докато 100 гр суров чесън съдържат 63,8 грама   влага, 7,2 грама захар, 5,2 грама протеини, 10.2 грама мазнини, 10 мг калций, фосфор 12,5 mg, 1.3 mg желязо, 0.29mg на витамин B1, 0.06mg на витамин B2, 0.8 mg никотинова киселина, 7 мг витамин С, магнезий и други микроелементи.

То 100 гр черен чесън съдържат  43.6 грама   влага,   41,4 грама захари(фруктоза), 10,4 грама протеини, 5.1 грама от мазнини, 13 mg на калций, 52 mg магнезий, желязо 2.1mg, 36 mg от натрий, калий 930mg, 1.4mg на цинк , 10.726mg на витамин В6, 0.126mg на витамин В2, 10.048mg на никотинова киселина, и т.н.

Резултатът от изследвания показва, че черният чесън съдържа два пъти повече антиоксиданти в сравнение със суровият чесънКогато алицинът (мощен антибиотик и противогъбично съединение, естествено съдържащо се в чесъна) ферментира, той се превръща в S-allylcystine, който по-лесно се абсорбира от тялото. Неговите антиоксидантни свойства се увеличават значително, те са 10 пъти по-силни от пресния чесън. Активният комплекс от полезни съставки в чесънът доставят на космените луковици основните хранителни вещества за възвръщане на тяхната сила и жизненост. Черният чесън съдържа комбинация от ефективно действащи съставки, които удължават фазата на растеж на косъма. Предпазва от свиване на фоликулата и подобрява кръвообръщението на скалпа. Помагат при проблеми на скалпа като сърбеж, сухота и пърхот. Формулата на двата продукта спомага за успокояване на скалпа и намалява нивото на косопада и се увеличава захващането на косата към скалпа.


Добави към количката:


Този продукт е добавен към нашия каталог Tuesday 04 July, 2017.

WARNING: An Error occurred, please refresh the page and try again.