БИЛКОВ КОМПЛЕКТ ПРИ РЕВМАТИЗЪМ

33.00лв.

БИЛКОВ КОМПЛЕКТ ПРИ РЕВМАТИЗЪМ

Съдържание на комплекта:

Крем с ХВОЙНА "ELDER" - 2 бр. от 50 мл

Чай от ЧИНАР "NURS" - 1 чай опаковка - 42 пакетчета х 2 гр = 84 грама

Кремът с хвойна се използва като средство за лечение на възпалени стави, ревматизъм и кожни наранявания. Използва се при болки в ставите, хроничен ревматизъм с болки и отоци, при някои кожни заболявания, като екзема и псориазис. В плодовете на хвойната се съдържа висока концентрация витамин С и витамини от групата В, които подпомагат зарастването на раните и охлузванията, като намаляват риска от инфекция.

Маслото от хвойна има изразено антиревматично и антиподагрично действие, затова се използва широко против подагра, ставен ревматизъм, обменно-дистрофични артрозо-артрити, остеохондроза на гръбначния стълб.

Лечебни свойства на хвойната:

В древността плодовете на хвойната се използвали като антисептично и хигроскопично средство. Благодарение на новите изследвания се установява, че те съдържат летливи мазнини (теребентин), терпен, юниперин, танин, рицин, масло, пентосан, гликоза, мравчена киселина, калций, калий и манган.

Новите игли на хвойната са богати на витамин С. Плодовете й стимулират кръвообращението, отпускат кръвоносните съдове, прочистват стомаха, червата, белите дробове и кръвта.

Чаят от листа на чинар действа благоприятно при артрит и ревматични заболявания и херния на врата. Листата от чинар действат положително и при жени, които имат засилено бяло течение. Облекчават симптомите на възпалено гърло и стоматологични проблеми. Чаят може да се използва и външно, срещу пърхот в косата.

Употреба:  Кремът се нанася върху почистена кожа с масажни движения. Хидратира и предпазва кожата.

Курс на лечение с чай от чинар: В една чаша вряща вода се прибавят 1 пакетче листа чинар и се оставя да се запари за 5 минути. Пие се 2 пъти на ден на празен стомах- сутрин и вечер. Лечението продължава една седмица. След това се прави почивка за 5 дни. Курса на лечение се повтаря още една седмица.

Това не е лекарство, а хранителна добавка от растителен произход.


Добави към количката:

  • Произведено от: NURS LOKMAN HEKIM,Турция


Този продукт е добавен към нашия каталог Saturday 28 April, 2018.

WARNING: An Error occurred, please refresh the page and try again.