МАСЛО ОТ КОСТИЛКА НА КАЙСИЯ – 50 мл.

12.00лв.

МАСЛО ОТ КОСТИЛКА НА КАЙСИЯ – 50 мл.

Състав: 100% чисто натурално масло от костилка на кайсия. 

Маслото е едно от най-богатите на Витамин В17- убиецът на ракови клетки. Благодарение на наличието на желязо и мед в кайсиите, когато се консумират, те спомагат за производството на хемоглобин. Това пък помага за лечението на анемия.  Използва се за приготвянето на много козметични продукти, ефективно средство е за суха и изтощена кожа и за хидратиране на зоната около очите.

Подхранва и овлажнява кожата, ускорява клетъчната обмяна и спомага за образуването на кожен колаген. Подобрява еластичността на тъканитеБори се със стареенето на кожата. Помага за премахване на черните точки и петната по лицето. Подхранва кожата и балансира нивото на омазняване. Растителното масло от кайсиеви ядки се получава посредством студено пресоване.  Съдържа в естествен вид големи количества от витамините А, Е и В-групата, които са важен биостимулатор за различни физиологични и биохимични процеси в организма. Кайсиевото масло е богат източник на незаменими мастни киселини Омега 6 и Омега 9. Използва се за козметични и медицински цели. Полезно за кожата, косата и ноктите. Действа овлажняващо и регенериращо при суха, излющена и застаряваща кожа. Маслото от кайсиеви ядки е и силен стимулатор на косъма, подхранва еластичността и външния вид на косата. Подходящо е като базово масло за козметични маски на кожата и косата, за тонизиращ масаж на тялото, подобряващ кръвообращението, стимулиращ естествените жизнени функции. Приема се добре от кожата, попива в дълбочина, придава кадифена мекота.

Начин на употреба: Приемано вътрешно действа укрепващо, антиканцерогенно, усилва апетита и помага при проблеми с храносмилането. / от 3 до 5 капки на ден/. Използва се за масажиране върху проблемните места. Може да се използва за директен масаж на кожата, за почистване на лицето, за влагане в козметични маски, за употреба при и след слънчеви бани – има естествен слънцезащитен фактор. 

Забележка: Продуктът не е лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Разфасовка: 50 мл.

Описание: Едно от най-ценните базови масла е кайсиевото масло, особено получено от костилките. През 17 век масло от кайсия и семките са използвани за лечение на хематоми, отоци и язва. През 2005 година корейски учени откриха, че ракови клетки, образувани в простната жлеза, се влияят положително при третиране с амигдалин, вещество съдържащо се в кайсията.

Днес, най-сериозният производител на кайсии е Турция, следвана от Иран.

Може би не знаете, но Витамин В17 – лаетрил, или амигдалин-веществото, което убива рака, е открито в плодовите костилки, най-вече в кайсиевите! 

Кайсиевите костилки (семена) още преди 35 години бяха обявени за лекарство срещу всички видове рак. Учените заявиха, че ако това вещество се употребява всеки ден, човек никога няма да заболее от рак.

Витамин В17 е открит още в семената на ябълките,  гроздето, в някои бобови култури и билки,  в горчивия бадем. Твърдата обвивка на кайсиевата костилка защитава един от най-забележителните хранителни продукти на земята.

Някога нашите баби добавяли в ястията сливи, стафиди, зелено грозде, ябълки, кайсии и др.; за зимата ги счуквали на прах…..И е имало основателна причина да го правят!

В кайсията се съдържат вещества с изявено антиоксидантно действие – т.нар. флавоноиди, сред които преобладават кверцетинът и изокверцетинът. Кверцетинът е жълт пигмент, който също способства за характерния цвят на кайсията. Освен с мощен антиоксидантен ефект той се отличава и с противовъзпалително и антиалергично действие, защитавайки както дихателната, така и храносмилателната система. Неслучайно кайсията се препоръчва при респираторни проблеми и заболявания на стомашно-чревния тракт. Кайсията е истинска съкровищница на редица минерални вещества, които имат изключително благоприятен ефект върху жизнения тонус на човешкия организъм – калий, калций, магнезий, желязо, мед, цинк, кобалт, манган, сребро, бор, флуор, йод, фосфор, селен и др.  

Качественото кайсиево масло се получава по метода на студеното пресоване и в него преминават още редица ценни нутриенти – фосфолипиди, витамини, минерали, ензими и пр.  Съдържа витамин F и действа овлажняващо и регенериращо на кожата. Подходящо е за суха кожа, защото има силно хидратиращо действие. Смята се, че кайсиевото масло може да подобри състоянието на кожата и ако се употребява редовно, да намали риска от появата на бръчки. Може да се използва като масажно масло, попива лесно и е изключително приятно. Може да се използва за директен масаж на кожата, за почистване на лицето, за влагане в козметични маски, за употреба при и след слънчеви бани – има естествен слънцезащитен фактор. Подхранва и овлажнява кожата, ускорява клетъчната обмяна и спомага за образуването на кожен колаген. Маслото от кайсиеви ядки е и силен стимулатор на косъма, подхранва еластичността и външния вид на косата.


Добави към количката:

  • Произведено от: NURS LOKMAN HEKIM,Турция


Този продукт е добавен към нашия каталог Tuesday 04 July, 2017.

WARNING: An Error occurred, please refresh the page and try again.