СЕЛЕН /капки/ "BIOMINERALI"

13.00лв.

СЕЛЕН /капки/ "BIOMINERALI"

Селен – елемент на здравето!

Селенът е най-важният елемент от антиоксидантната защита на организма! Витамините, флавоноидите, коензимите не могат да заменят Селена. Той влиза в състава на глутатионпероксидаза, който обезврежда най-опасните и агресивни "свободни радикали" с които другите антиоксиданти не могат да се справят. Ако Селенът е в малко количество, това най-важно звено на антиоксидантната защита не работи.

Недостигът на Селен, не само намалява имунитета и работоспособността на щитовидната жлеза, но и води до сърдечно-съдови, ендокринни, онкологични заболявания! В организма се натрупват тежки метали, като олово, кадмий, живак.

Преждевременото стареене, захарен диабет, заболяване на кръвоносната система, безплодие при мъжете, родилна слабост при жените.

Датските учени доказаха, че Селенът препятства сърдечно-съдовите заболявания, и недостигът му увеличава риска от тези заболявания със 70%.

Учените бяха потресени от резултатите на Научния институт по онкология на САЩ.

При пациенти приемащи профилактично микродози Селен, смъртността при най-разпространените ракови заболявания (на белите дробове, простата, дебелото и право черво) се намалява с 49%.

Селенът предпазва организма от отравяне с олово, кадмий, живак, тютюнев дим, изгорели автомобилни газове. Предпазва от разрушаване черния дроб, и извежда тежките метали от нашия организим.

Алергичните заболявания и риска от развитие на бронхиална астма е тясно свързан с недостига на Селен!

Във Финландия, която има държавна политика за профилактика със Селен и въвеждането му в хранителната промишленост, сърдечно-съдовите заболявания са намалели 2,5 пъти, онкологичните заболявания 1,8 пъти, ендокринните заболявания 77%, а общия брой на заболявания е намалял с 47,4%! Затова финландците са най-здравата нация в Европа!

Защо трябва да приемаме Селен? И защо Селен `Biominerali`? Защото е концентрат на капки, който се усвоява най-бързо и резултатите от профилактичното му действие се забелязват най-бързо!

Отстраняването на селено-дефицита е сложна задача. Излишъкът от селен в организма, може да предизвика даже отравяне! Затова преди препаратите съдържащи Селен, трябваше прецизно да се дозират и да се приемат под контрол на лекар. Сега проведените изследвания доказаха, че полученият Селен в микродози е безвреден, но и притежава огромна андиоксидантна активност.

Селен `Biominerali` осигурява оптимална и постояна антиоксидантна защита. В зависимост от потребностите на организма от селен, той работи като източник на селен, или като самостоятелен антиоксидант! Ако в организма има недостиг на Селен, той активира ферментите антиоксиданти. Когато нямаме недостиг на Селен в организма, той действа като "охрана на границата". Молекулата на Селена се намира "постоянно нащрек" и моментално реагира при всяко настъпление на "свободни радикали" унищожавайки ги!

Кога трябва да приемаме Селен?

- за профилактика при онкологични заболявания, и като вторична профилактика след химио и радиотерапия.

- При заболявания на сърдечно-съдовата система, исхемична болест на сърцето, хипертония, аритмия, след инфаркт на миокарда, за ускорено възстановяване на сърдечния мускул.

- При атеросклероза, за нормализиране на холестерина и подобряване наеластичноста на кръвоносните съдове.

- За преодоляване натрупването на тежки метали и свързаните с тях проблеми на черния дроб, при холецистити и хепатит, за подобряване работата на черния дроб и нормализиране на жлъчката.

- При заболяване на храносмилателния тракт: гастрит, колит, панкреас.

- При бронхиална астма и различни алергии.

- При мъжко безплодие особено при олигоспермия.

- При ставни и ревматични заболявания.

Селенът се препоръчва и при:

- Екологично неблагоприятно условия особено в случайте при замърсявания с тежки метали и радиационо въздействие.

- При пушачите за намаляване вредното въздействие на тютюневия дим, смоли и съдържащите се тежки метали в цигарите.

- При неблагоприятна градска среда с много автомобилни задръствания – характерни с изхвърлянето на огромно количество изгорели автомобилно газове.

- При работа на компютър по-вече от 2 часа.

- При изтощение на организма и хронична умора.

- При остри хронични заболявания за повишаване имунитета на организма.

 

Полезен линк: http://gotvach.bg/n9-3819-%D0%A1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD

 

Дозировка: За възрастни и деца над 12 години по 5 - 8 капки (80 - 100 мкгр Se) в чаша вода, мляко, чай и др.

Предупреждение:

Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Хранителната добавка да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да се съхранява на сухо и тъмно място, при температура под 18ºС.

Разфасовка: Капки Селен "Biominerali" 0,05% разтвор на натриев селенит в дестилирана вода - опаковка 10мл. съдържаща 2.3мг Se!


Добави към количката:

  • Произведено от: BIOMINERALI


Този продукт е добавен към нашия каталог Sunday 14 April, 2013.

WARNING: An Error occurred, please refresh the page and try again.