ТИЕНС ФИЗИ (TIENS FIZZY)

52.50лв.

ТИЕНС ФИЗИ (TIENS FIZZY) - ЕФЕРВЕСЦЕНТНИ ТАБЛЕТКИ МАГНЕЗИЙ

Магнезият не без причина е описан като "елемент на живота". Неговият недостиг се отразява както върху здравето, така и върху външния вид. Магнезият участва в повече от половината от 600те биохимични процеси, които се извършват в човешкото тяло. Този елемент играе роля за предотвратяването и облекчаването на много заболявания, особено на нервната и сърдечно-съдовата система. Затова не е изненадващо, че той принадлежи към една от най-популярните хранителни добавки в света.

Описание: Не може да пренебрегнем ролята на Магнезия в човешкия организъм. Този елемент е наречен дори "цар на живота" и "елемент на живота", тъй като той катализира много процеси в организма и влияе върху регенерацията на клетките. Той е отговорен за правилното функциониране на нервите и мускулите, особено за подходяща комуникация между тях чрез нервните импулси. Благодарение на своите свойства, той възстановява хармонията. Той е вътрешен и външен антисептик и регулатор на баланса на калций.

Различната необходимост от магнезии зависи от възрастта, пола и физиологичното състояние. Недостигът на Магнезий може да се появи в резултат на стрес, пиене на алкохол, висока консумация на кафе и други, съдържащи кофеин напитки, или заради високото съдържание на мазнини в храненето. Тялото може да реагира на дефицита в нивата на Магнезий чрез спазми на мускулите на прасеца, потрепване на клепачите, безсъние, лошо настроение, ниска концентрация, виене на свят и сутрешно главоболие, умора, дори след много часове сън, кариеси, косопад, чупливи нокти, затруднено дишане и обща слабост. Нивата на Магнезий могат да бъдат регулирани чрез хранене, богато на храни, съдържащи големи количества от този елемент: какао, шоколад, бадеми, бразилски орехи, орехи, соя, пълнозърнест брашно, царевица, ориз. Въпреки това, в повечето случаи е необходим приема на добавки.

TIENS е разработил Физи  - добавка, която регулира нивата на Магнезий в организма. Тя съдържа Магнезий, обогатен с билкови екстракти от Босилек и червено Цвекло. Магнезият, съдържащ се в препарата е под лесно усвоима форма: магнезиев карбонат, магнезиев оксид, както и екстракт от босилек, който е един от най-богатите природни източници на този елемент. Препаратът е под формата на ефервесцентни таблетки, което дава възможност за лесно дозиране на добавката, но също така осигурява бързо усвояване на активните съставки. Оттук и неговото  бързо действие за облекчаване на магнезиевия дефицит в тялото.

Състав: TIENS Физи съдържа магнезий под формата на карбонат и оксид. Този елемент е от решаващо значение за правилното развитие и функциониране на тялото. Неговата основна роля в тялото е участието му в синтеза и разграждането на високо енергийни съединения, главно на аденозин трифосфат (ATФ). Магнезият е коензим или активатор на много ензими, особено такива, които са отговорни за трансфера на групата на фосфатите. Той е регулатор на калциевия баланс в организма и е отговорен за производството на инсулин, например, съсирването на кръвта, правилното функциониране на витамин B1 и C. Той регулира развитието на костите, укрепва естествените защитни сили на организма, бори се с възпаленията.

Друга съставка на препарата е сладкият екстракт от Босилек. Родината на тази билка е Индия. Там той се използва в готвенето, но и в билковата медицина. Босилекът съдържа големи количества, лесно усвоим Магнезий, както и витамин К, С, калий, магнезий и калций. Той успокоява нервите, подобрява апетита и храносмилането.

Съставът на добавката включва също така и екстракт от червено Цвекло. Този зеленчук съдържа големи количества фолиева киселина и минерали (желязо, калций, магнезий, калий, магнезий, натрий, мед, хлор, флуор, цинк). Отдавна се счита като средство за засилване на функциите на сърцето. Витамин В2 играе важна роля в метаболитните процеси и е от решаващо значение за производството на червени кръвни клетки, антитела, клетъчното дишане и растеж.

Действие на съставките на препарата:

- Регулират нивата на Магнезий в организма

- Облекчават симптомите на умора, ободряват и подобряват настроението

- Подобряват концентрацията и паметта

- Имат положителен ефект върху нервната система

- Регулират кръвното налягане

- Помагат за облекчаване на симптомите на магнезиев дефицит, например мускулни крампи на прсците, потрепване на очите, сърцебиене

- Имат положителен ефект върху обмяната на веществата

- Укрепват зъбите и костите.

Употреба: 1 таблетка дневно, разтворена в почти пълна чаша вода.

Важно: Препаратът се препоръчва особено за лица под голям стрес, хора, които пият много кафе, чай и напитки, съдържащи кофеин, страдащи от болезнени мускулни крампи на прасеца, потрепване на окото, причинени от магнезиев дефицит. 

Витамин В6 подобрява усвояването на магнезий. При здрави индивиди излишъкът от магнезий се отделя чрез бъбреците. Рискът от предозиране се увеличава при хора с увредени бъбречни функции. Симптомите на предозиране с магнезий включват понижаване на кръвното налягане, забавен пулс, забавен рефлекси.

Разфасовка: 14 таблетки х 555 mg


Добави към количката:

  • Модел: A 27
  • Произведено от: TIENS - ТЯНШИ


Този продукт е добавен към нашия каталог Tuesday 01 March, 2016.

WARNING: An Error occurred, please refresh the page and try again.