ЧАГА И АШВАГАНДА - ТИНКТУРА

18.50лв.

ЧАГА И АШВАГАНДА - ТИНКТУРА

СЪСТАВ: стандартизиран водно-етанолов екстракт от гъба Чага (Inonotus obliquus) и Ашваганда (Withania somnifera), етанол 62-68 об. %

Продуктът стимулира тонуса, обмяната и естествените защити на организма. Подкрепя адаптацията към стрес и факторите на околната среда.
Синергичната комбинация между гъбата Чага и билката Ашваганда е адаптогенен комплекс, който оказва:

– подкрепа за имунната система: многобройни са изследванията, потвърждаващи благоприятното въздействие както на чага, така и на ашваганда върху имунната система. Заедно те осигуряват подкрепа за организма в борбата с патогените и стимулират естествените защити на организма.

– антитуморно действие: Чага е един от най-богатите източници на ензима супероксид дисмутаза. Този антиоксидант предотвратява увреждането на клетките на ДНК. Лабораторни проучвания установяват, че гъбата може да забави растежа на няколко вида рак. Изследвания са установили, че витаферин – съединение в ашваганда, спомага за предизвикване на адаптоза, което е програмирана смърт на ракови клетки. Изследователите стигат до заключението, че ашваганда може да възпрепятства растежа на нови туморни клетки.

– подкрепа за мозъка и паметта: изследвания показват, че ашваганда може да смекчи проблемите с паметта и мозъчните функции, причинени от нараняване или заболяване, както и, че билката подкрепя антиоксидантната активност, която предпазва нервните клетки от вредните свободни радикали.

– подкрепа за сърдечно-съдовата система: изследванията сочат, че оксидативният стрес е допринасящ фактор за високо кръвно налягане. Хората с високо кръвно налягане са по-предразположени към инфаркти, инсулти и други проблеми със сърдечно-съдовото здраве. Както гъбата Чага, така и Ашваганда имат потенциалната роля за понижаване на кръвното налягане и предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания.

– подкрепа при стрес, депресия и тревожност: кортизолът е известен като хормон на стреса – доказано свойство на ашваганда е да намалява нивата на кортизола, като по този начин намалява стреса и тревожността. Доказано е, че билката намалява стреса и тревожността както при животни, така и при хора. Ашваганда е доказала и славата си на антидепресант и афродизиак. В синергична комбинация, чага и ашваганда, подкрепят адаптацията на организма към условията на средата и справянето с предизвикателствата на ежедневието.

– подкрепа за здравословните нива на холестерола и триглицеридите: доказан ефект на Ашваганда е подкрепа за намаляване нивата на холестерола и триглицеридите.

– понижаване на кръвната захар: гъбата Чага подкрепя обменните процеси и се предполага, че може значително да допринесе за алтернативно лечение на диабет в бъдеще.

Изцяло натурален продукт. Не съдържа оцветители, ароматизатори, консерванти и съставки от животински произход.
НАЧИН НА УПОТРЕБА: 40 капки, разтворени в около 50 мл вода или сок, 2 пъти на ден, преди хранене.

Продуктът е произведен в условия на сертифицирана система за качество и безопасност.

Да не се употребява от деца. Бременни и кърмещи да се консултират с лекар преди употреба.

Разфасовка: 100мл, в шише от стъкло

Добави към количката:


Този продукт е добавен към нашия каталог Monday 27 April, 2020.

WARNING: An Error occurred, please refresh the page and try again.