ЧАЙ ОТ ЛИСТА НА ЧИНАР ПРИ АРТРИТ И РЕВМАТИЗЪМ

10.00лв.

ЧАЙ ОТ ЛИСТА НА ЧИНАР ПРИ АРТРИТ И РЕВМАТИЗЪМ

Състав: 100 % Cinar (Leaf) Източен чинар, Plane (Leaves) Листа

Подходящ при лечение на болки в гърба, кръста, раменете, чаят от чинар ще успокои ревматичните болки, възпалителните процеси и ще подсили имунната система. Чаят от листа на чинар действа благоприятно при артрит и ревматични заболявания и херния на врата. Листата от чинар действат положително и при жени, които имат засилено бяло течение. Облекчават симптомите на възпалено гърло и стоматологични проблеми. Външно отварата може да се използва като масажиpaтe бoлeзнeнитe места. Πpaвeтe гo няколко вечери подред и щe се изнeнaдaтe oт резyлтaтитe, като едновременно пийте чинара като чай. Чаят може да се използва и срещу пърхот, като последното измиване на косата да е с отварата от чинар. Чаят действа много добре при проблемнa кожа, екземи и oтoци.

Екстракта от чинар има изразено антиревматично действие, затова се използва широко против подагра, ставен ревматизъм, обменно-дистрофични артрозо-артрити, остеохондроза на гръбначния стълб.

Съхранение: Да се съхранява на хладно и сухо място. Да се пази от слънчева светлина.

Това не е лекарство, а хранителна добавка от растителен произход.

Разфасовка: 42 пакетчета х 2 гр = 84 грама, 1 Филтър пакетче = 2 гр

Описание и характеристики на растението:

Чинар, Източен чинар, Платан.

„Чинар“ – всъщност е турското име на вида (çinar). За същия вид са известни и следните имена от различни краища на България: Аблам, Абланово дърво, Аблен, Авор, Водоклен, Клен, Яблан, Ябланово дърво, Яблен [Давидов, Б., А. Явашев, Б. Ахтаров. 1939. Материали за български ботанически речник, София]. Някои от тези имена, като Водоклен и Аблен, според нас са по-подходящи от утвърдилото се турско име – чинар.

Ревматизъм е общ термин, който включва възпалителни заболявания на ставите и съединителните тъкани. Може да даде отражение на сърцето, бъбреците, костите и кожата.

Изключително полезна билка при ставни проблеми, действа успокояващо и противовъзпалително при ставни проблеми и ревматизъм. Още след едноседмично пиене на чая от чинар ще усетите облекчение и ще възвърнете лекотата, с която правите движения. Действа капиляроукрепващо и обезболяващо. Лечебният ефект се дължи на съдържащите се в растението етерично масло, дъбилни и слузни вещества.

Отвара от кора на чинар за хубава кожа на стъпалата

Сложете шепа от кората на чинар в 2 л вода. Оставете я да покъкри най-малко 40 минути. Така получената смес прецедете и изсипете в подходяща ваничка. Изчакайте малко, докато стане търпимо топла и потопете стъпалата. Постойте така поне 20 минути и оставете ходилата си да изсъхнат без да подсушавате.


Добави към количката:

  • Произведено от: NURS LOKMAN HEKIM,Турция


Този продукт е добавен към нашия каталог Monday 10 July, 2017.

WARNING: An Error occurred, please refresh the page and try again.