ЧАЙ ПРИ ДИАБЕТ И НАРУШЕНO КРЪВНО НАЛЯГАНЕ С ЛИСТА НА МАСЛИНА

10.00лв.

ЧАЙ ПРИ ДИАБЕТ И НАРУШЕНO КРЪВНО НАЛЯГАНЕ С ЛИСТА НА МАСЛИНА

Този натурален продукт е помощно средство за балансиране на  кръвна захар, регулиране на високото кръвно налягане и  нивата на LDL холестерола. Приемът на листа от маслина повлиява благоприятно и функцията на сърдечно-съдовата система. Многобройни изследвания върху животни и хора са показали, че листата от маслина могат понижат кръвното налягане. Основно този ефект се дължи на разширяване на кръвоносните съдове, което освен това подобрява и кръвоснабдяването на редица органи. Регулира кръвното налягане, има антиоксидантно свойство. Прилага се при възпаления на ушите, при бронхит, понижава риска от хепатит А, В, С. Има антимикробно свойство и подсилва храносмилателната система и панкреаса. Стимулира дейността на черния дроб и е ефективно средство при болки в стомаха, кашлица, псориазис и екзема, гъбички и алергии.

Начин на употреба: Едно филтърно пакетче се поставя в 200 мл. Гореща вода за 3-5 мин. Приема се 2-3 пъти дневно.

Разфасовка: 42 пакетчета х 2 гр = 84 грама, 1 Филтър пакетче = 2 гр

Допълнителна информация: Листа от маслина се използват за лечение на вирусни, бактериални инфекции, включително грип, настинки, херпес симплекс и херпес зостер. Листа от маслина се прилагат и при пневмония, хронична умора, треска, тежка диария, възпаления на ушите и уринарния тракт. Други приложения включват високо кръвно налягане, диабет, подобряване на функцията на храносмилателната и отделителната система. Най-често, маслиновите листа се прилагат като антибактериално, антиоксидантно и подсилващо имунната система средство. Едно от най-честите приложения на листа от маслина, е като антимикробно средство. Те спомагат за унищожаването или за потискане на растежа на много бактерии, вируси, гъбички и паразити. Преимущество на листа от маслина е, че те не унищожават полезната чревна флора, за разлика от антибиотичните средства. Известно е, че естествената бактериална флора, която „населява” червата, предпазва от развитие на инфекции, като играе роля във функционирането на имунната система. За да получим максимален ефект от приема на листа от маслина, те трябва да се приемат в началото на инфекциозните процеси или най-добре, преди появата на такива, тоест като се вземат профилактично в сезоните с повишена заболеваемост. Естествените процеси, които протичат непрекъснато в тялото, както и влиянието на замърсяването и радиацията във външната среда, водят до образуване на нестабилни молекули,, наречени свободни радикали. Тези молекули се стремят да достигнат стабилно състояние, като атакуват и увреждат клетките в тялото. Свободните радикали се свързват с процесите на стареене, с някои хронични заболявания, както и с канцерогенезата – процесите на формиране на злокачествени заболявания. Основна защита срещу свободните радикали изпълняват веществата, наречени антиоксиданти, които се съдържат основно в плодовете и зеленчуците. Антиоксидантите се свързват със свободните радикали и по този начин ги обезвреждат. Счита се, че по този начин могат да се забавят процесите на стареене в тялото и да се потисне възникването на някои заболявания. В листата от маслина се съдържат мощни антиоксиданти, които имат по-силно действие от витамин С и полифенолите, като в допълнение към това, притежават и противовъзпалително действие. Антиоксидантното и противовъзпалително действие на листа от маслина водят до понижаване на риска от атеросклероза, артрити, както и намаляват вредното влияние на радиацията.

Приемът на листа от маслина повлиява благоприятно и функцията на сърдечно-съдовата система. Многобройни изследвания върху животни и хора са показали, че листата от маслина могат понижат кръвното налягане. Основно този ефект се дължи на разширяване на кръвоносните съдове, което освен това подобрява и кръвоснабдяването на редица органи. Листа от маслина могат да се окажат особено полезни при хора, чиито стойности на кръвното налягане са гранично високи. В тези случаи, лекарите препоръчват започване на диетичен режим, умерена физическа активност и избягване на рискови фактори, като тютюнопушене. Именно в този ранен етап, преди задълбочаване на артериалната хипертония, приемането на листа от маслина действа най-благоприятно и може да спомогне за отлагане на началото на лекарствената терапия.

Приемът на листа от маслина може да доведе до замаяност при хора с ниско кръвно налягане, тъй като допълнително понижава стойностите му. Обикновено това може да се избегне, като се започне с по-ниска доза и постепенно се повишава.Листа от маслина трябва да се прилагат с повишено внимание при хора, приемащи лекарства за понижаване на кръвното налягане, тъй като могат да засилят ефекта им. Както и при хора, приемащи антидиабетни лекарства и лекарства за разреждане на кръвта. Листата притежават известен понижаващ кръвната захар ефект, който може да се засили при прием на лекарства за лечение на диабет.


Добави към количката:

  • Произведено от: NURS LOKMAN HEKIM,Турция


Този продукт е добавен към нашия каталог Sunday 06 May, 2018.

WARNING: An Error occurred, please refresh the page and try again.